Buitensporig

Buitensporig staat voor het banen van nieuwe paden, jij bepaalt welke.
Zoek je een sparringpartner; wil je meer verdieping, inzicht en rust?
Bel Daphne op 06-46121488.

Over Buitensporig

Met een achtergrond in de online marketing en seo (websites vindbaar maken) wist ik dat ik alleen daarin geen vervulling zou vinden. Maar wat doe je dan en hoe pak je dat aan? Ik had interesse in mensen, gedrag, intuïtie, gronding en ik zocht verdieping en kennis. Ik ging op onderzoek uit en nam deel  aan een cursus mindfulness (MBCT).

Hierna volgde een vierjarige beroepsopleiding in yoga die je naar je roeping leidt, waarbij ik onder andere ben gaan kijken naar de relatie met mezelf en de omgeving, bijvoorbeeld; hoe eerlijk ben ik en durf ik ook ‘nee’ te zeggen? Filosofie, meditatie en yogahoudingen kwamen ook aan bod en ik ben er zowel fysiek, mentaal als emotioneel sterker door geworden. Na het derde jaar van de yoga opleiding heb ik deze tijdelijk onderbroken met de opleiding tot mindfulness trainer, gebaseerd op het yogastelsel. Hier lag de aandacht vooral lag op doorstroom van energie met het uitvoeren van fysieke houdingen, reinigingsoefeningen en ademhalingstechnieken; om lekker in je vel te komen en een beetje dichter bij jezelf.

Inmiddels ben ik sinds anderhalf jaar, wegens omstandigheden, gestopt met de beoefening van yoga. Op de mindset na, die mij helpt in de situaties die ik tegenkom.

Ten tijde van de mindfulness training startte ik ook aan de tweejarige opleiding tot natuurcoach. Hier lag de aandacht vooral op het ervaren en ontwikkelen van rust, stilte, intuïtie, neutraal luisteren en gerichte vragen stellen. Gedurende die periode heb ik intensief (onbetaald) geoefend met coachees om het coachen onder de knie te krijgen en te reflecteren op mijzelf.

Training & opleiding

 • Het volgen van workshops en intervisies (2016/2017)
 • Module sociale psychologie, LOI, 2017
 • Innersteps, School voor Natuurcoaching, 2 jaar: Mindful natuur- & wandelcoach (certificaat behaald)
 • Yoga Mindfulness training, 7 mnd: Mindfulness trainer (certificaat behaald)
  Theorie en yogafilosofie, ontspannings- en reinigingsoefeningen (kriyas), ademhalingstechnieken, bodyscan & nakarasana, diverse meditaties.
 • Yoga beroepsopleiding die je leidt tot je roeping, 4 jaar lessen gevolgd, deelname beëindigd in 2016: Yogafilosofie & meditatie, yamas en niyamas, asanas, pranayama enzovoort.
  (beide yoga opleidingen zijn niet bedoelt voor commerciële doeleinden, daarom staan de instituten niet met naam en locatie vermeld)
 • Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs aan Hogeschool Inholland (HBO): afgestudeerd
 • Diverse vormen van vrijwilligerswerk

daphne-buitensporig-mindfulness-coach Daphne van Damme

Waar je aandacht is, daar is je energie

Ben jij bereid aan jezelf te werken, ervaringen te verwerken en je talenten te voeden? Dan verander je daarmee je blik naar binnen en dus ook naar buiten. Het coach traject bij Buitensporig biedt een opstap in een nieuwe richting of verdieping in je huidige situatie.

Onderwerpen die besproken kunnen worden

Empathie, veranderingen, talenten, kwaliteiten. Rust, ontspanning, voelen. Ideaal of idealen, creativiteit, passie, missie, doelen. Stress, verlies, schaamte, gevoelens en emoties. Grenzen, assertiviteit, loslaten, overlevingsstrategieën. Ontspanning, hooggevoeligheid (hsp), zelfvertrouwen, weerstand, eigenwaarde. Lichaamsbewustzijn, spanning, kramp, ademhaling. De zintuigen, zijn, verwondering, weten, (in jezelf en/of de ander) geloven, zelfreflectie, vrijheid, (on)afhankelijkheid, zelfrespect, vrije wil.

Andere activiteiten van Daphne

Blogs voor Content Collective

Buitensporig is aangesloten bij:
Beter-in-het-groen-keurmerk  Beroepsvereniging-groene-zorg    wandelcoach-kennemerland

Als Mindfulness Trainer voldoet Daphne aan alle (inter-)nationale voorwaarden, vastgesteld door:
Internationale Yoga Federatie (IYF)  Samenwerkende Yogadocenten Nederland