De stilte wandeling

Tijdens de Share & Care midweek, juni 2016, ging de enthousiaste groep mee tijdens een stilte wandeling door de Schoorlse duinen.

wandelen in stilte

De Stilte Wandeling

4 juli 2016

Samen wandelen in stilte

Gaan we wel of niet? Het was wat regenachtig. Eerder die week liepen we al met 9 man en vrouw sterk, een blote voeten wandeling: Struinen in de duinen. Tijdens de blote voeten wandeling is het echt een beetje struinen, lekker rustig en bewust. Een andere manier van lopen, waarbij het tast-zintuig flink wordt geactiveerd.

De stilte wandeling

De stilte wandeling is anders. Meer een beetje flierefluiten en gedachtespinsels die voorbij trekken, net als het landschap. Omdat er dan ook gewoon niets anders te doen is. Een paar enthousiastelingen gaven te kennen graag te wandelen, ook met de regen. Maar de regen gaf ons mee en vertrok. Eenmaal op pad, waren we alle 10 stil. Niet bewust lopen, geen speciale passen, simpelweg wandelen in de duinen. Af en toe, zou ik onderweg een kleine opdracht geven. Niets moeilijks, iets dat binnenkomt zoals een idee, aanwijzing of een zin. Een prikkeling.

stilte-wandeling-mindfulness

Hoe zit dat met die stilte?

Wat is dat toch met stilte? Heb je wel eens een echte stilte ervaren, geleefd, beleefd, gevoeld? Alleen of samen? Van die momenten waarin alles samenvalt en er gewoonweg geen twijfels of oordelen zijn? Een dik en vet zeker-weten. Als het zo stil is groeit er leven, zo is mijn ervaring. In de verbondenheid met jezelf, elkaar en de omgeving.

Wat vonden de wandelaars?

Sommigen kregen nieuwe inspiratie, door een eenvoudige opdracht. Of inzicht over een onderwerp in de dagelijkse praktijk. Anderen kregen sowieso inspiratie, een gevoel van rust en beweging. De meeste waren het erover eens dat er verbondenheid was, zonder dat het nodig was verbaal te communiceren. Zo stopten we als groep automatisch op bepaalde plekken om rond te kijken. Een ander kreeg zelfs de inspiratie voor een gedichtje. Hoe mooi is dat?!

Laat een reactie achter

* Uw reactie wordt geplaatst na goedkeuring