Yulin meat dog festival and Social Media

The dog and cat meat trade is het hele jaar door, ook in Yulin regio Guangxi in China. Je kunt berichten hierover delen op de social media, je kunt petities tekenen en je inschrijven voor nieuwsbrieven die je overladen met info over dierenleed.
The Yulin dog meat festival is from 21-06-2020 to 30-06-2020 | Bok Days in Boknal, South-Korea are from 19 juli tot 8 augustus 2020.
(This is Dutch, no English version)

Sign petitions! voor het jaarlijkse Yulin meat dog festival #yulin2020, van 21 juni t/m 30 juni 2020, in China of voor het jaarlijkse Boknal festival in Korea, van 19 juli t/m 8 augustus, schrijf je in voor de nieuwsbrieven van dierenrechtenorganisaties!

In Yulin, China en Boknal, Korea worden jaarlijks heel veel honden live geslacht op gruwelijke wijze, door langdurige mishandeling van het lichaam zou het vlees namelijk lekkerder smaken. Ze worden verbrand en geslagen of levend gekookt om ze op te eten. Of de honden op de markten water krijgen, weet ik niet. Ik ben zelf een hondengek en ben daarom tegen dit ‘festival’ wat ook de ‘dog and cat meat trade Southeastasia‘ en het wuhan virus omvat, wat niet meer is dan het eten van honden en kattenvlees of Bosintang. Ik ben zelf vegetariër en eet dus helemaal geen vlees, maar ook ben ik tegen het onethisch slachten van onschuldige voelende wezens die geen idee hebben wat ze overkomt, omdat ze gewoonweg wild zijn en uit de natuur gehaald zijn waarna ze doorgefokt worden voor consumptie, geweld en porno. Of puppy’s worden van jongs aan aangekleed en in de haarverf gezet.

Waarom mensen dit doen met dieren die in de natuur thuishoren weet ik niet, de enige reden kan zijn geld (winst) of armoede. Hier vind je een andere pagina die gaat over het Yulin Dog Meat Festival, in Guangxi, China.

Sign! Social media, Petitions and Newsletters for Yulin

Op Facebook volg ik uit mezelf belangrijke internationale dierenrechtenorganisaties. Je kunt tegen het onethisch slachten van honden en katten in slachthuizen, op markten of achter restaurants (in het algemeen in heel ZuidOost-Azië of tegen festivals zoals in Yulin, China) petities tekenen of je inschrijven voor nieuwsbrieven (de beelden kunnen schokkend zijn), zoals op:

‘Hashtag’ for Yulin (China) and Boknal (Korea) on Twitter.com

Changes for Yulin Dog Meat Festival in 2020

Amidst the Covid-19 pandemic, China’s Agriculture Ministry and Rural Affairs officially declared that dogs are companions, and shouldn’t be treated as livestock.[11]

During February, the city of Yulin made a statement to put a ban to the dog consumption market, stating that as an effort to combat coronavirus. However, the Festival resumed on June 21st, 2020 in defiance of the government campaign, although reportedly with a dwindling number of attendees.

Bron; https://en.wikipedia.org/wiki/Lychee_and_Dog_Meat_Festival#Changes_in_2020

Changes in 2021; New York Post: https://nypost.com/2021/05/04/china-makes-public-slaughter-of-live-animals-illegal/

What you can do! Stop the dog and cat consumption in S. Korea

‘Hashtag’ #StopBokNal or #BokNal on Twitter.com, the Boknal festival in Korea

Dit ‘festival’ lijkt eigenlijk op het Yulin dog meat festival, maar is op een heel andere plek! Days of Bok (伏) or Boknals are the hottest days of summer, which range from mid-July to mid-August in South Korea. the first “Dog Day” or the First Bokanl(初伏) was July 19, 2010. And Middle Boknal (中伏) falls on July 29, and Last Boknal (末伏) will be on August 8, this year. Bron https://theseoultimes.com/ST/?url=/ST/db/read.php%3fidx=9854

Je kunt hier ook voor tekenen!
– Care 2 petitions / STOP BOKNAL, THE SOUTH KOREAN DOG MEAT FESTIVAL: https://www.thepetitionsite.com/nl/678/196/320/stop-buknal-korean-dog-meat-festival/
– Meer petities tekenen? Bekijk hier meer info en petities!

Meer info!
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Dog_meat_consumption_in_South_Korea

An example of animal torture is Gadhimai festival, India

Dit ‘festival’ komt jaarlijks tevoorschijn op mijn Facebook tijdlijn. Tijdens het Gadhimai festival in India, wat jaarlijks plaatsvindt, worden ongeveer 50.000 dieren geofferd. Date: The first week of November 2009 and ended in the first week of December. Bron https://en.wikipedia.org/wiki/Gadhimai_festival

Meer info over Gadhimai of teken een petitie!

Dierenrechtenorganisaties en opvang in China, Korea, Japan, Indonesië, Filippijnen, Thailand en Sri Lanka

Waarom deze pagina? Ik ben een dierenrechtenactivist! Dat wil zeggen dat ik tegen het eten van dieren ben en daarom een vegetarische lifestyle heb. Ik ben dus geen vegetariër uit religieuze overwegingen. Het dierenactivisme gaat nogal ver, ik ontvang wekelijks info over dierenleed wereldwijd waar ik lid van ben, maar ook info waar ik niet lid van ben middels een ‘marketing-machine’ die ik niet ken. Hoe weten deze organisaties mij te vinden op Facebook en Twitter? Ik krijg namelijk dierenrechtenorganisaties en activistische campagnes te zien op mijn tijdlijnen/ in mijn updates zonder er lid van te zijn (dit zijn niet de voorgestelde berichten), ook ben ik soms opeens ergens lid van. Ik vind het niet erg om nieuwe organisaties voorgesteld te krijgen, maar hoe weten de social media dat ik een activist ben?

Ik heb een toeristische achtergrond/Tourism Management in marketing communications and SEO (search engine optimization), maar ben een activist als veganist zijnde en dus geïnteresseerd in duurzaamheid (sustainability).

Deze pagina is dus geschreven om je iets mee te geven van dierenactivisme, maar ook van mijn achtergrond als marketingcommunicatie expert. Wat betreft dierenleed valt er zoveel meer te schrijven, denk bijvoorbeeld aan de bont-industrie, de im- en export van veetransporten of de werk en toeristische ezeltjes en paarden in islamitische landen, voorbeeld; https://youtu.be/it5AuzQFE1A (hier ben ik lid van: Brooke.nl), etc, etc. Ik kies ervoor te schrijven over de Aziatische dogmeattrade! Je kunt me ook volgen op twitter: @DaphnevanDamme.

Zo heb ik via social media de volgende websites gevonden, misschien weet jij er ook wat van! Is het veilig? Dat vraag ik me altijd af, want het leed is immens. Er zal dan een organisatie achter zitten, die de marketing verzorgd van bijvoorbeeld onderstaande dierenrechtenorganisaties.

Websites! About Yulin ‘festival’ and shelter for dog meat trade in Yulin

Websites! About Dog And Cat Meat Trade and shelter