Ga terug! Over moois

Hier vind je verwijzingen naar artikelen, blogs of video's die gaan over/of te maken hebben met mindfulness, coaching, natuur en idealen. De comments erbij zijn geïnspireerd, ervaren, geïnterpreteerd of verhalend.

Ga terug naar dat

Ga terug! Over moois

2 december 2017

Er zijn heel veel mooie dingen, maar worden ze ook gezien? In een van mijn trainingen leerde ik te zien en te luisteren, naar mezelf en m’n omgeving. Ik leerde mee te gaan op de stroom van hoe kansen, mogelijkheden en situaties komen en gaan en hoe ik hiermee om zou kunnen gaan.

Er was niemand om mij te vertellen, het moet zo of zo, want ik wilde het zelf uitzoeken. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Ik kreeg wel uitreikingen en ik werd in mijn kracht gezet, zoals dat zo cliché kan klinken. Als je rustiger wordt met jezelf, krijg je meer oog voor de buitenwereld.

Ik leerde dwars door mijn eigen belevingswereld te luisteren naar de geluiden om mij heen. Door je aandacht te verleggen verander je bepaalde patronen waar je vaak wel aan onderhevig bent, maar doorgaans zonder dat je het weet.

Ik had wel wat patronen, egopatronen noemen ze dat ook wel, ik zat mezelf soms ook flink in de weg. Maar door te luisteren naar bijvoorbeeld het rijden van de trein op de rails, een ritselende boodschappentas of het stemgeluid van mensen zonder het gesprek te volgen, ga je meer zien. Dat wil niet zeggen dat je altijd het juiste doet of verstandig bent, maar de wereld om je heen wordt duidelijker. De patronen van een ander bijvoorbeeld lijk je sneller te doorgronden, maar bijvoorbeeld ook een situatie die zich afspeelt. Denk ook aan je eigen gewoontes en eetpatronen die vaak ongemerkt gevormd worden.

Over de wereld om je heen, is dat niet het enige wat er is?

Laat een reactie achter

* Uw reactie wordt geplaatst na goedkeuring