Is yoga zuiver?

Hier vind je verwijzingen naar artikelen, blogs of video's die gaan over/of te maken hebben met mindfulness, coaching, natuur en idealen. De comments erbij zijn geïnspireerd, ervaren, geïnterpreteerd of verhalend.

Is yoga zuiver?

3 maart 2018

Yoga zou zuiverheid zijn, een vorm van loutering waarbij je scherper leert denken en meer gaat voelen. Dat klinkt best leuk! Ik vond het ook leuk, maar daar gaat het blog ‘wat yoga was’ al over, dus genoeg goeds geschreven. Ik heb als het ware een zuiverheids-/ integriteits-/ aandachtstraining gevolgd.

Inmiddels heb ik een heleboel vragen omtrent yoga, want yoga blijkt niet altijd zuiver. Dit heb ik aan den lijve mogen ondervinden door het opzettelijk teweeg brengen van een crisis, binnen het yogastelsel. Het bleek sektarisch en er werd gehoorzaamheid van mij verwacht, daarom ben ik eigenlijk volledig gestopt met yoga.

Maar natuurlijk realiseer ik mij wel dat niet alle yoga onzuiver is, er is namelijk veel verschillende yoga in Nederland. Maar wat is het verschil en wanneer wordt yoga te persoonlijk en vindt er controle plaats binnen de yoga? Op Google vind ik een onderzoek van yogaonline.nl: https://www.yogaonline.nl/blog/yogaonderzoek/. Ik ben benieuwd naar meer yoga onderzoek, zo ook over de Raja Yoga, is hier onderzoek naar gedaan?

Waarom is Yoga eigenlijk zo hip? Ik weet het antwoord wel, want ik vond wat ik zocht, maar het bleek uiteindelijk toch niet helemaal in orde. En niet alleen binnen mijn eigen yoga-beweging, ook liep ik tegen vormen van sekte aan binnen de ‘gewone’ yoga. Dus hoe zit dat, en mag erover gesproken worden?

Laat een reactie achter

* Uw reactie wordt geplaatst na goedkeuring