Keuzes maken

Hier vind je verwijzingen naar artikelen, blogs of video's die gaan over/of te maken hebben met mindfulness, coaching, natuur en idealen. De comments erbij zijn geïnspireerd, ervaren, geïnterpreteerd of verhalend.

wegwijs

Keuzes maken

16 juli 2017

Vanochtend volgde ik een workshop ‘Keuzes maken’ bij Innersteps in het bos van Baarn. Fijn de natuur in en in tweetallen aan de slag met een verdiepende opdracht. Gelijk krijg ik weer dat gevoel van ruimte en vrijheid.

Met de groep lopen we in stilte en verleggen de aandacht van voeten, naar enkels, benen en zo verder. Geleidelijk aan word ik rustiger, van het hoofd meer in m’n lichaam en m’n gevoel.

Middels een opdracht keken we naar wat hoofd en hart willen, of dit met elkaar valt te rijmen en welke keuzes daaruit zouden kunnen volgen. Daaruit volgen misschien wel belemmeringen op je pad of andere wensen die je nog niet gezien hebt, je wordt in ieder geval wegwijs in je eigen beslissingsproces.

Na een aantal mentale omzwervingen en hobbels kwam ik tot de conclusie dat ik voorlopig geen keuzes maak of belangrijke beslissingen neem. Het beste voelde het op dat moment om te landen op m’n voeten en in m’n lijf, te voelen en de mogelijkheden te bekijken. Onmiddellijk verdween de druk van mijn hoofd en werd ik rustig.

Toen we de workshop afsloten met verschillende richtingen als metafoor, zag ik wel de mogelijkheden voor me. Het ene pad met veel grote bomen aan de rand riep een vakantiegevoel op en het andere pad dat kronkelig langs bosjes loopt voelde als een brug te ver. Soms is niets doen helemaal niet zo’n slecht idee.

Laat een reactie achter

* Uw reactie wordt geplaatst na goedkeuring