We leven een verhaal

Hier vind je verwijzingen naar artikelen, blogs of video's die gaan over/of te maken hebben met mindfulness, coaching, natuur en idealen. De comments erbij zijn geïnspireerd, ervaren, geïnterpreteerd of verhalend.

We leven een verhaal

2 februari 2016

Ontdekkingstocht

Een stuwen en duwen, willen en weten. Je voelt iets en gaat op ontdekking. Onderweg gebeuren er dingen. Gebeurtenissen, situaties, mensen, gemoedstoestanden. Dingen die je voorstellingsvermogen te buiten gaan en dingen die je precies zo hebt gewenst. Het lijkt allemaal niets te maken te hebben met dat ene. De oorzaak, de reden waarom je nu op weg bent. Je gaat van links naar rechts, van voor naar achter, diagonaal en weer terug.

Het perron

Je beland op een perron samen met vele anderen. Het is blijkbaar de bedoeling dat wij hier samen zijn.

Wat is dat gevoel?

Diep in beraad met jezelf, probeer je ontcijferen wat dat ene gevoel is. Afwachtend en in stilte, met geduld tot de trein komt, lijkt het eeuwig te duren. Tijdens het wachten kom je samen met anderen en je hebt gesprekken. Je lacht en vergeet de tijd, gaat in elkaar op en dan weer ben je het zat. Stopt hier wel een trein?

Luisteren en waarnemen

Ondertussen leer je luisteren en waarnemen, je observeert en hebt ondenkbaar veel geduld. Wat gebeurt hier allemaal? Wat beweegt die mensen? Wat beweegt jou? Situaties op afstand die je gadeslaat. Je maakt ook fouten en leert dat alles altijd verandert.

Stilte op het perron

Er valt een stilte op het perron, gerommel vanuit de verte. Het duurde uren, dagen, weken, maanden, jaren. Niemand weet het precies. Maar iedereen is opgetogen. Is het de trein? Je zegt alvast gedag, geeft nog een knipoog, een knuffel of een kus en je bedankt. De trein stopt en men stapt in, neemt toch een ander perron, besluit de bus te pakken of gaat terug naar huis. Op een enkeling na is het perron leeg.

Verhalen

We hebben allemaal een verhaal. Verhalen die kruisen, elkaar in de weg zitten, botsen, en/of samengaan. Voor kortere of langere tijd, voor een moment of een half leven. Op afstand en/of dichtbij. Met natuurcoaching leer je jouw verhaal beter kennen. Mindfulness geeft je de rust dat te doen.

Laat een reactie achter

* Uw reactie wordt geplaatst na goedkeuring