Mindfulness en aandachttraining Haarlem

Mindfulness in de natuur, terug naar de basis. Gronding, voelen dat je een lichaam hebt, je bent meer dan het denken en je emoties. Geduldig waarnemen. Eenvoudige oefeningen en stil wandelen maken het verschil.

bewuste aandacht

Mindfulness, van buiten naar binnen

Mindfulness en aandachttraining. Van buiten naar binnen. Je voeten op de grond, het opmerken van de adem en sensaties in je lijf. Terug naar de eenvoud.

Van binnen naar buiten

Het opmerken van je zintuigen. Wat ruik, proef, zie, voel en hoor je? Easy en speels bezig zijn eenvoudige oefeningen in de natuur. Wat gebeurt er onderweg, wat doet dat met je? Met een open blik ga je aan de wandel. Rustig, levendig, puur, vertragend en bewegend.

Gronden en voelen

Voel jij grond onder je voeten? Hoe voelt je lichaam? Hoe actief zijn je denken en je emoties? Met Mindfulness in de natuur ga je gronden en voelen. Even geen controle over de buitenwereld. Ook als dat niet lukt, is dat okay. Het is die dwang, dat de dingen forceert. Je bent gewoonweg goed zoals je bent.

Stilte, ontspannen oefenen

Ontspannen oefenen vergt tijd, geduld, zelfreflectie en je wil. Tijdens het wandelen ga je de aandacht richten van buiten naar binnen, weer naar buiten en zo verder. Simpele oefeningen die je helpen kijken en luisteren. Wat gebeurt er in je? Tussentijds kort reflecteren (wat ervaar je?) en weer verder. Je wordt rustiger.

mindfulness-haarlem-coachen

 

 

 

  • Je komt in je gevoel.
  • Gronding en meer helderheid.
  • Ontstressen en ruimte creëren.
  • Meer innerlijke rust en ontspanning.
  • Bewuste aandacht en verbindingen herstellen.
  • Voelen en ervaren van (sensaties in) je lichaam, adem en zintuigen.
  • Contact van top tot teen (hoofd-voet en viceversa) en met de omgeving.
  • Jij beslist wat je tot je neemt en toepast in je alledag.

Praktisch en tarief

Mindfulness in de natuur kan individueel, met meerdere mensen en samen gaan met coaching. Kosten zijn afhankelijk van je wensen. Neem contact op.

voelen
aandacht
inspiratie
zelfkennis
verfrissing
verbinding
ontspanning
innerlijke rust