Cursus mindfulness Haarlem

De mindfulness cursus is gebaseerd op het ervaren en loslaten van spanning, spanningsklachten en gedachten. Het helpt je om meer innerlijke rust te ervaren, want je komt dichter bij jezelf. Iedere les bestaat uit ontspannings- en fysieke oefeningen, ademhalingsoefeningen, bodyscan, reinigingsoefeningen en een verhaal, filosofie of theorie. Cursussen zijn op aanvraag.

ontspanning & rust

Cursus mindfulness Haarlem

Lekker ontspannen en een en ander loslaten, om meer innerlijke rust te ervaren? Uit je hoofd en dichterbij jezelf komen? De achtweekse mindfulness cursus is gebaseerd op eenvoud, een les duurt anderhalf uur per keer. De opbouw van iedere les bestaat uit ontspanningsoefeningen, fysieke oefeningen, ademhalingsoefeningen, reinigingsoefeningen, bodyscan en een stukje filosofie / verhaaltje. Aan het eind sluiten we af met reflectie en evaluatie + een kopje thee.

Doel van de cursus

Het doel van de cursus is dichterbij jezelf te komen, te ontspannen en een ander los te laten. Hoewel de structuur en de opbouw van iedere les hetzelfde zijn, worden inhoudelijk de oefeningen afgestemd op de groep. Afhankelijk van de ervaringen en de klachten van de deelnemers zijn de oefeningen simpel of iets intensiever. De cursus is voor iedereen toegankelijk die interesse heeft.

Effecten van de cursus

  • Je oefent met het leggen van contact met een gevoel van rust en ontspanning, waar je zelf verder aan kunt werken als je dat wilt.
  • Je leert meer over jezelf en je doet inzichten op.
  • Je laat een en ander los en krijgt een opgeruimder gevoel.
  • Je doet nieuwe kennis op.
  • Je ervaart meer contact met je lichaam en je gevoel, en gaat meer uit je hoofd; lichaamsbewustzijn.
  • Houd er rekening mee dat er een en ander los kan komen aan emoties of weerstand, na een les is het aanbevolen tijd voor jezelf te nemen.

Oefeningen en theorie

Mindfulness Original Based Approach (MOBA) is zoals Boeddha, Patañjali en Thich Nhat Hanh het in essentie hebben bedoeld. Dat betekent dat er een relatie wordt gelegd met de klassieke yoga.

Oefeningen voor thuis

Iedere les reflecteren we kort op de voorgaande les en opgedane ervaringen. Je krijgt oefeningen mee voor thuis.

Inschrijven?

Heb je interesse in het aanbieden van een cursus? Stuur dan een mailtje naar info@buitensporig.nl. De cursus gaat door bij een minimum van 4 mensen. Bij vragen kun je natuurlijk even bellen met Daphne, 06-46121488.

Klachten

Voorafgaand aan de cursus wordt er gevraagd naar mogelijke mentaal, emotionele of fysieke klachten en ook je verwachtingen wat betreft de cursus.

verdiepen
ontstressen
ontspanning
jezelf leren kennen
meer bij jezelf komen