Natuur, we zijn natuur

Deze pagina gaat over het occultisme, er zit een wetmatigheid in de dingen. Ook kan het doctrine zijn, zie vrije encyclopedie https://nl.wikipedia.org/wiki/Indoctrinatie

Ken je dat gevoel? Je hebt hard gewerkt, of je to do's afgevinkt, en je snakt naar het strand en de zee. Of een avondwandelingetje door de stad. Het onverklaarbare gevoel dat je vastzit, bekneld. Je hunkert ergens naar. Hoe ga je daar mee om?

17 september 2015

De wij(d)sheid van de natuur

De antwoorden liggen voor het oprapen… Echter, misschien niet de antwoorden die je verwacht of wilt. De natuur (en sowieso de stroom van het leven) bezit een genialiteit, waar geen enkel bedenksel aan kan tippen. Dit is geen pagina om aan te tonen hoe gezond de natuur is, wetenschappelijk onderbouwd o.i.d. Het is zelf ervaren en ook gezien ervaren tijdens het coachen.

Ruimte en aandacht

Door de ruimte en de rust sta je open, je bent ontvankelijk. We kijken allemaal door een bril, die jouw wereld kleurt. Afhankelijk van de kleur, reageer je op een bepaalde manier. Daardoor ook missen we informatie. Is er meer dan je eigen belevingswereld? De benen strekken en de armen spreiden? Een tikkie verder kijken?

Luister maar goed

Luister maar eens goed als je buiten loopt. Laat alles eventjes los en merk op wat er gebeurt. Voel je voeten, je adem. Er is zoveel dat aandacht nodig heeft. Dat gehoord wilt worden en benoemd, al is het alleen al in jezelf. Zodat het kan verteren en uiteindelijk weer op kan lossen. Of er ontstaat een goed idee!

Symboliek van je eigen verhaal

Middels opdrachten met symbolen, komt precies datgene op. En je wordt geraakt. Aha! Maar niet alleen tijdens de symboliek opdrachten / oefeningen. Er gebeurt zoveel meer om je heen, in de omgeving. In de natuur zelf, insecten en dieren of voorbijgangers. En het betekent iets, het zegt je iets. Er zijn tal van voorbeelden te noemen, maar dat zijn anekdotes waar je niets aan hebt. Het gaat erom te ontdekken wat er in jou leeft.

Samenspel

Het is een samenspel dat aantoont dat er een onderlinge verbinding is met je binnen- en je buitenwereld. Met jou en het andere. Het toont aan dat je niet altijd alles hoeft te bedenken of beheersen met je hoofd, om tot een slotsom te komen van datgene waar je mee bezig bent. Het geeft weer dat er meer is waar je op kunt rekenen, dan alleen de dagelijkse zekerheden.

Alleen te ontdekken door het zelf te ervaren. Steeds weer opnieuw.

‘kijk jij naar binnen?’

‘kijk jij naar buiten?’

‘en nu?’