Nee = Nee

Hier vind je verwijzingen naar artikelen, blogs of video's die gaan over/of te maken hebben met mindfulness, coaching, natuur en idealen. De comments erbij zijn geïnspireerd, ervaren, geïnterpreteerd of verhalend.

Nee = Nee?

3 oktober 2017

Nee = Nee; of toch niet?

Je kent het vast wel, je beland in een situatie waarvan je nekhaartjes overeind gaan staan. Dat op zich zegt genoeg, maar… Die ander ziet er capabel uit, of je twijfelt aan jezelf. Ik zal het wel verkeerd zien, of ik oordeel te snel? De ander verdient toch ook een kans? Sommige mensen kunnen zich goed in een ander verplaatsen, en gaan daarin voorbij aan hun eigen grenzen.

Herkenbaar?

Herken je dit? Dan ben je waarschijnlijk wel intuïtief. De meeste mensen die een aardig ontwikkeld ‘gut-feeling’ hebben, voelen veelal ook de behoeften, emoties en gevoelens van de ander. Misschien niet precies, maar genoeg om een idee te hebben. En je zal net zelf even niet zo stevig staan, of je hebt iemand tegenover je met een enorm sterke wil. Ja hoor… Daar ga je (weer). Je geeft je vriendelijkheid weg, je aandacht, kostbare energie die je zelf en/of je geliefden veel harder nodig hebben. Echter, bewust of onbewust; je kiest er zelf voor. Op welk niveau dan ook.

Doe er wat mee

Hoe vaak blijf je in dezelfde valkuilen stappen? Hoe vaak blijf je het rechtspreken voor jezelf (en de ander)? Vooral als je wilt werken of werkt vanuit je hart, kun je er nogal eens tegenaan lopen. Maar als je liefde voelt voor wie dan ook, betekent het niet dat hij of zij het recht heeft jouw grenzen (bewust danwel onbewust) te overschrijden. Strepen trekken, voor je eigen gezondheid, is een belangrijk onderdeel in je eigen ontwikkeling. Op gevoelsniveau en in je communicatie naar de ander.

Als je eigen strepen helder/ in kaart zijn zal de ander dit ook merken en den duur zul je dergelijke situaties minder aantrekken. Als je één ding verandert, verandert de rest gestaag mee. Op die manier bouw je ook een gezonde dosis zelfvertrouwen op, waarbij je kunt varen op je eigen intuïtie. Deze verteld je namelijk of je wel of geen zin hebt in een appel of een peer, bewijs van spreken.

Twijfel versus duidelijkheid

Naar mijn idee blijft het belangrijk je te blijven verwonderen. Soms voelt iets niet goed, maar blijkt het een andere oorzaak te hebben. Het ligt bijvoorbeeld niet aan het gedrag van de persoon in kwestie, maar aan een situatie. Of je eigen oordeel maakt het stroef, je had/hebt een slechte dag en/of periode. Verwondering maakt je wegwijs, stelt je open, helpt je ontdekken wat nou wel en/of niet goed is voelt. Het is een proces. Met het coachen in de natuur en mindfulness word je op weggeholpen. Je verkrijgt meer duidelijkheid over je eigen grenzen, gevoelens en capaciteiten. En het geeft je voldoende werkmateriaal voor de richting waar je naartoe wilt.

Laat een reactie achter

* Uw reactie wordt geplaatst na goedkeuring