Doelen stellen voor je ontwikkeling

Hier vind je verwijzingen naar artikelen, blogs of video's die gaan over/of te maken hebben met mindfulness, coaching, natuur en idealen. De comments erbij zijn geïnspireerd, ervaren, geïnterpreteerd of verhalend.

ondernemers en zzp

Ondernemersadvies

17 oktober 2017

Ben je zelfstandig professional en/of ondernemer en trouw aan je visie en missie? Of loop je tegen bijzaken aan en ben je het overzicht kwijt? Misschien wil je het anders maar je weet niet hoe.

Je wilt het anders, maar je weet niet hoe?

Heb je de basis van je eigen bedrijf staan, maar loop je tegen veranderingen in de buitenwereld aan? Of je wilt zelf veranderen, maar je weet niet hoe? Soms kan het moeilijk zijn nieuwe mogelijkheden te verkennen of het oude en vertrouwde los te laten. Het is dan zinvol om eens goed te kijken naar je persoonlijke- en zakelijke groei, want doorgaans staan deze niet los van elkaar.

Help ik loop vast, wat gaat er mis!

Misschien loop je vast omdat:

 • je geen gevoel van thuis meer hebt op je werkplek;
 • er geen afstemming (meer) is met de mensen waarmee je samenwerkt;
 • je toe bent aan vernieuwing in je dagelijkse structuur;
 • je andere diensten aan wilt bieden;
 • er geen geld binnenkomt.

Ga naar binnen en blijf bij jezelf

Het kan helpen je (tijdelijk) terug te trekken en je af te vragen ‘wie ben ik?’ en ‘wat wil ik?’, juist omdat deze antwoorden continue aan vernieuwing onderhevig kunnen zijn of je vergeet het. Maar ook door jezelf de vragen te stellen ‘waar loop ik tegenaan?’ en ‘wat doet dat met me?’. Neem deze even onder de loep en verzamel antwoorden, het is een waardevolle investering in jezelf en je bedrijf.

Creativiteit en focus, wat blijft er over zonder inspiratie?

Creativiteit is altijd weer een belangrijk onderdeel als het gaat om verandering en vernieuwing, maar daarvoor heb je tijd en ruimte nodig. Met een vol hoofd of constante drukte om je heen kom je niet toe aan wie je bent en wat je doet. Wat is echt goed voor jou? En heb je er vertrouwen in!

Het onbewuste dat tot uitdrukking wilt komen

Om tot je essentie te komen is het belangrijk dat je een stukje dichter bij jezelf komt, en dat je al het andere zoveel mogelijk laat voor wat het is. Creëer een leegte of een stilte en stel jezelf een vraag, bijvoorbeeld:

 • Waar word ik blij van en wat past bij me?
 • Wie of wat heb ik nodig?
 • Waar zou ik volgende maand het liefst zijn?
 • Wat heb ik nodig om gelukkig te worden?
 • Welke samenwerkingen zou ik aan willen gaan?
 • Wat heb ik nodig om mijn doelen te verwezenlijken?

Als je regelmatig aandacht aan jezelf besteedt komen die belangrijke antwoorden naar je toe. En van daaruit kun je doelen stellen!

* Een verwijzing naar een eerder geschreven blog ‘Startend ondernemer? Zes tips om je eigen ding te doen‘.

Laat een reactie achter

* Uw reactie wordt geplaatst na goedkeuring