Spiritualiteit

Hier vind je verwijzingen naar artikelen, blogs of video's die gaan over/of te maken hebben met mindfulness, coaching, natuur en idealen. De comments erbij zijn geïnspireerd, ervaren, geïnterpreteerd of verhalend.

Spiritueel bewustzijn

7 juli 2018

Waarom nam ik zeven jaar terug een andere afslag, die van het ontwikkelen van spiritueel bewustzijn? Ik voelde me afgestompt, ik kreeg fysieke klachten en ik vroeg mij af wat kan ik doen om dit te veranderen? Misschien een andere baan, vaker sporten of meer leuke dingen doen met vrienden en kennissen? Er kunnen zoveel oplossingen voor de hand liggen op het moment dat je iets in jezelf of je omgeving wilt veranderen.

Ik merkte op dat ik meer wilde doen met mijn fijngevoeligheid en interesse voor filosofie en het leven. Ik overwoog een poëzie cursus aan de schrijversvakschool, dus ik bleef maar kijken naar die website want het zag er allemaal interessant uit. Uiteindelijk verdween dat idee en kreeg ik interesse in yoga. Ik vraag me nog steeds af hoe die interesse ontstond want ik had nog nooit van yoga gehoord, waarom die vreemde houdingen vroeg ik me af. Volgens een vriendin van een vriendin die yoga beoefende, zou het gaan om rust en balans op alle niveaus. Alleen, ik had al rust dus yoga leek geen optie.

Ik wenste een gezonder leven en meer intellectuele voldoening en ik kwam toen toch uit bij de yoga. Raja Yoga zou het pad van de koning zijn alleen heb ik dat nooit opgemerkt, ik had namelijk helemaal niet de behoefte om een Koninklijke weg te gaan! Ik wilde alleen maar gelukkiger zijn met mezelf. Raja Yoga was voor mij een intellectuele vorm van yogabeoefening waarbij je zowel je gezondheid aanscherpt als met het doorgronden van heilige geschriften je intellect verfijnt.

Alleen kwam ik erachter dat yoga eigenlijk een beetje te veel over jezelf gaat, ik wilde eigenlijk m’n opgedane spirituele ervaringen delen met anderen. Ik kwam al heel vaak in de natuur en ik had meer behoefte aan werken in- en met de natuur. Maar hoe doe je dat en hebben mensen daar interesse in? Er zijn al zoveel spiritueel georiënteerde workshops en cursussen, waarom zou ik daar nog iets aan bij kunnen dragen vroeg ik me af. Ik maakte vaak figuurtjes in het zand op het strand of ik was bezig met takken in de duinen, maar om daar nou je geld mee te verdienen. Zo kwam ik erachter dat wandel- en natuurcoaching bestaat en ik besloot een tweejarige opleiding te volgen.

Dit verhaal is nog in bewerking

Laat een reactie achter

* Uw reactie wordt geplaatst na goedkeuring