Straatintimidatie, intimideren in je buurt?

Hier vind je verwijzingen naar artikelen, blogs of video's die gaan over/of te maken hebben met mindfulness, coaching, natuur en idealen. De comments erbij zijn geïnspireerd, ervaren, geïnterpreteerd of verhalend.

Groepsintimidatie en druk

16 oktober 2018

Wat is intimidatie en hoever gaat het

Bij groepsvorming zoals een commune of sekte kan er sprake zijn van oplettendheid binnen de groep. Maar waarom? Ik denk dat het gaat over controle of geld. Er kan sprake zijn van intimidatie binnen de organisatie, die zich uit kan breiden naar je privé omgeving.

Voorbeeld van misleiding wat ook intimidatie is

Het kan zijn dat je in een groep of aan een training deelneemt voor je plezier en je ervoor betaald, maar niet weet dat er meer achter schuilt. Omdat het niet verteld wordt bij het introductiegesprek of het staat niet op de website. Dan is er sprake van misleiding.

Hoe merk je het?

  • Je uitschrijving bij de organisatie wordt niet gewaardeerd, misschien mag je je niet uitschrijven. Dan kun je beter even naar de politie gaan.
  • Je krijgt mensen op je pad in je privé omgeving, die je hints geven trouw te blijven aan de organisatie. Of er zijn woorden, als in spreektaal, die je bij meerdere mensen teruggegeven krijgt. Het woord ‘wellicht’ bijvoorbeeld kan een woord zijn dat bij meerdere mensen terugkomt.
  • Je maakt klachten bespreekbaar met de organisatie, mondeling of schriftelijk, die vervolgens niet correct in behandeling genomen worden. Of het wordt je tussen de regels door teruggegeven in de les, waar je collega’s of studiegenoten (medecursisten) bij zitten.
  • Misschien wordt je voor schut gezet binnen de groep of wordt er een insinuatie gemaakt die de anderen niet begrijpen? Dit is vernedering in de groep.
  • Wordt je privacy gewaarborgd binnen de organisatie, het kan zijn dat er privacyschending plaatsvindt binnen de gehele sector.

Laat een reactie achter

* Uw reactie wordt geplaatst na goedkeuring