Straatintimidatie, intimideren in je buurt?

Hier vind je verwijzingen naar artikelen, blogs of video's die gaan over/of te maken hebben met mindfulness, coaching, natuur en idealen. De comments erbij zijn geïnspireerd, ervaren, geïnterpreteerd of verhalend.

Straatintimidatie

16 oktober 2018

Intimideren in je buurt? Wat is intimidatie en hoever gaat het

Stel je nou toch eens voor dat er mensen bij je in de buurt zijn die je in de gaten houden, dat kun je je haast niet voorstellen! Als je dagelijks weg bent van huis voor je werk dan ben je minder vatbaar, tenzij er iets aan de hand is in de buurt van je werkgever. Dat kan natuurlijk ook?!

Wanneer kan er sprake zijn van intimidatie?

Bij groepsvorming zoals een commune of sekte kan er sprake zijn van oplettendheid binnen de groep. Maar waarom? Ja, dat heb ik mij ook eens afgevraagd. Cohesie of groepsvorming binnen een commune gaat denk ik over controle. Ik ben zelf geen leider, dus ik weet niet precies welke doelstellingen erachter schuil gaan.

Voorbeeld

Het kan zijn dat je in een groep deelneemt voor je plezier en je ervoor betaald, maar niet weet dat er meer achter schuilt. Omdat het niet verteld wordt bij het introductiegesprek of het staat niet op de website. Dan is er sprake van misleiding. Binnen een sekte is het misschien gangbaar dat je er na twee of drie jaar achterkomt, gewoonweg omdat je het merkt.

  • Je uitschrijving bij de organisatie wordt niet gewaardeerd, misschien mag je je niet uitschrijven. Dan kun je beter even naar de politie gaan.
  • Je krijgt mensen op je pad in je privé omgeving, die je hints geven trouw te blijven aan de organisatie. Of er zijn woorden, als in spreektaal, die je bij meerdere mensen teruggegeven krijgt. Het woord ‘wellicht’ bijvoorbeeld kan een woord zijn dat bij meerdere mensen terugkomt.
  • Je maakt problemen bespreekbaar die de kop ingedrukt worden of het wordt tussen de regels door teruggegeven in de les, waar je collega’s of studiegenoten bij zitten. Misschien wordt je voor schut gezet binnen de groep of wordt er een insinuatie vrij gegeven die de anderen niet begrijpen?
  • Klachten worden niet serieus genomen.
  • Misschien krijg je projecten op je pad die bij de commune horen, zijn je nieuwe relaties of opdrachtgevers verbonden aan de commune?
  • Heb je soms een vreemd voorgevoel bij de nieuwe mensen die je ontmoet, zijn er mensen die voorkennis hebben over je? Wordt je privacy dan gewaarborgd?

Wordt vervolgd…

Laat een reactie achter

* Uw reactie wordt geplaatst na goedkeuring