Vuur aanwakkeren

Hier vind je verwijzingen naar artikelen, blogs of video's die gaan over/of te maken hebben met mindfulness, coaching, natuur en idealen. De comments erbij zijn geïnspireerd, ervaren, geïnterpreteerd of verhalend.

Vuur aanwakkeren

9 november 2016

Het is Herfst, tijd om het vuur aan te wakkeren. Het was wat fris deze zomer. Ondanks het zonnetje en de verwarmende stralen, een plons in de zee, lieve mensen en kansen. Het kon van binnenuit niet goed opwarmen. Botten kraakten, spieren een beetje gespannen, vezels iets teleurgesteld en emoties.. Die wisten het ook.

Soms gebeurt er iets, waardoor je min of meer in een crisis beland. Een ander neemt een beslissing voor je, waar je blijkbaar niet tegen bestand was. Misschien voor een goede zaak, wellicht voor een slechte. Wat het ook is, je moet er wat mee.

Er kunnen ook andere oorzaken zijn. Een dierbare komt te overlijden, je relatie loopt op de klippen, je krijgt een ongeluk, wordt vals beschuldigd of je krijgt een burn-out. Wat dan ook… Het overkomt je en misschien voel je wel een ‘Had ik maar… (naar mijzelf geluisterd?)’. Wellicht is het dan tijd om afscheid te nemen van een proces met een situatie of persoon/personen in je leven, omdat het je niet langer dient. Als je niet naar jezelf luistert zal er gaandeweg voor je besloten worden, op een ander niveau.

De volgende quote komt uit de Yoga en kan je helpen in je keuzeprocessen, en geldt zowel voor jou als voor mij:

“ellende die voorkomen kan worden, moet vermeden worden”

(Patanjali, hoofdstuk 2, sutra 16)

Het wordt frisser, hoog tijd om het vuur aan te wakkeren.

Laat een reactie achter

* Uw reactie wordt geplaatst na goedkeuring