Blote voeten wandelingen

Wandelen is gezond. Mindful op blote voeten wandelen brengt nog meer voordelen. Blootsvoets lopen draagt positief bij aan lichaam en geest.

Blote voeten wandeling Overveen

17 juni 2018

Meer bewegen, meer natuur. En waarom dan niet ook meteen op je blote voeten? Doe mee en ervaar hoe bevrijdend je voeten dit vinden en hoe blij je er zelf van wordt!

De voeten

De voeten zijn van nature flexibel en sterk. Stevige en smalle schoenen maakt dat de voeten lui en zwak worden. Wandelen op blote voeten stimuleert het hart en de bloedsomloop en vergroot de zintuiglijke waarneming.

Voetspieren en zintuigen

Blootsvoets lopen laat de voetspieren actief meedoen tijdens het lopen. Zo kan de voet op zijn eigen natuurlijke manier bewegen. Voetklachten en andere fysieke klachten kunnen hierdoor verminderen. Er lopen meer dan 200.000 zenuwuiteinden in de voetzool, kun je nagaan wat het voor effect heeft op de  zintuiglijke beleving. Daarom ook beoefenen we mindfulness, waardoor je nog bewuster beweegt en waarneemt.

Ervaringen

Bekijk hier de ervaringen van mensen die al een blote voeten wandeling hebben gelopen: http://www.blotevoetenwandelingen.nl/Ervaringen/

Prijs en locatie

Kosteloos en graag aanmelden vooraf en voor de startplek in Haarlem of Overveen: mail info@buitensporig.nl of bel 06-46121488. Welkom!

Nog wat extra tips: Neem een rugzak mee met schoenen en een handdoek. Zo kan je op elk gewenst moment je voeten schoonmaken en je schoenen aantrekken.

De 10 Blotevoetentips

blote-voeten-wandelen