Non-dualisme: Ik heb het, maar ik ben het niet

Hier vind je verwijzingen naar artikelen, blogs of video's die gaan over/of te maken hebben met mindfulness, coaching, natuur en idealen. De comments erbij zijn geïnspireerd, ervaren, geïnterpreteerd of verhalend.

Wat is non-duaal

17 november 2018

Heb ik mijn gedachten of ben ik mijn gedachten?

Als je denkt, ben je dan dat wat je denkt. Als je voelt, ben je dan dat wat je voelt. Als ik pijn heb, ben ik dan diegene die pijn heeft. Als ik zie, zie ik dan zelf en waar kijk ik dan naar. Heb ik mijn lichaam of ben ik mijn lichaam. Besta ik nog als ik overleden ben en welk deel van mij leeft er dan nog.

Wat is advaita vedanta?

Advaita vedanta, is dat yoga in vrijheid? Als ik vraag wie ik ben, is dat dan ik die ik ben. Als ik zeg dat jij dat bent, weet ik dan wel wat jij is. Ik ben opgeleid in hogere yoga, maar in hoeverre wijkt dat af van de advaita vedanta als je kijkt naar lering en boeken.

Het is bewustzijn

Het gaat allemaal om bewustzijn dat zich op een bepaalde manier wilt uitdrukken. Maar waarom wil het/jou bewustzijn zich op een bepaalde manier uitdrukken en in hoeverre ben jij, je hoger zelf, hierin zelf bepalend? Zijn het de omstandigheden die zijn ontstaan die je verder helpen/brengen of komen de omstandigheden die je tegenkomt voort uit je eigen (hoger) bewustzijn? De theorie die ik gehad heb moest eigenlijk geheim blijven.

Wordt vervolgd…

Laat een reactie achter

* Uw reactie wordt geplaatst na goedkeuring