We missen de natuur!

Hier vind je verwijzingen naar artikelen, blogs of video's die gaan over/of te maken hebben met mindfulness, coaching, natuur en idealen. De comments erbij zijn geïnspireerd, ervaren, geïnterpreteerd of verhalend.

We missen de natuur!

9 oktober 2015

Kom jij veelvuldig in de natuur of niet zo vaak? Ben je opgegroeid met veel groen om je heen of was het vooral beton? Wellicht mis je de natuur zonder dat je het weet… Heb je al eens gepoogd een lekkere wandeling te maken in een natuurgebied? Laat je wel eens de boel de boel en ga je naar het strand?

Fysiek contact met de natuur

Beeld je in… Wat doet het met jouw lichaam en geest als je bijvoorbeeld dagelijks veel tijd onderweg bent in de auto (en daarmee steeds in dezelfde houding zit)? Of als je iedere dag achter de computer zit? Los van de statische fysieke houding die je aanneemt, is de straling van het beeldscherm ook van invloed op je systeem (hier een andere keer meer over). Onderstaande video verteld dat wij niet eerder in de geschiedenis, zo weinig fysiek contact hebben gehad met dieren en planten. Terwijl wij, als mens, echt onderdeel zijn van de natuur. Kijk zelf:

Wat is jouw ervaring?

Wat vind je van de video, herken je iets? Ik wel. Hoewel ik het liefst overal thuis zou willen kunnen zijn, kan ik gewoonweg niet zonder. Weg uit de structuur en de ruimte in. Het is zeker niet saai, er gebeurt vaak wel wat. Een zwerm vogels, een vos die wegholt of een kikkerconcert. Het leuke is, de mensen die ik tegenkom zijn doorgaans ook in de ‘relax-modus’. Mensen zijn veel gezelliger en oprechter als ze ontspannen zijn.

Voordelen

Bovenstaande video verteld dat regelmatig toeven in de natuur leidt tot afname van stress hormonenlagere bloeddruk en een verbetering van het immuunsysteem. Dat zijn toch voordelen die de moeite waard zijn? Omdat ik zo graag in de natuur ben (en geïnteresseerd in mensen), was het een logische stap mij te verdiepen in natuur- en wandelcoaching. Met coaching in de natuur ga je aan het werk, middels het uitbeelden van je innerlijke wereld in concrete oefeningen. Je maakt gebruik van de materialen die je tegenkomt.

Helende werking

Het gaat dus over de helende werking van de natuur. Dit blog is niet perse bedoeld om jou te vertellen hoe het zit, maar om je nieuwsgierig te maken. Ben je benieuwd of de natuur jou kan helpen op jouw pad? Wel je afval even opruimen, hè?

Mindful coachen in de natuur

Als je kijkt naar de resultaten/voordelen die de natuur je oplevert, krijg je misschien een goed beeld van het effect van Mindful coachen in de natuur. Naast een indrukwekkende ervaring levert het je inzicht en ‘Aha’s’ op. Je leert jezelf beter kennen en is dat niet waar het in de essentie om gaat? Wie ben ik eigenlijk? Wie ben jij eigenlijk? En waarom doe je wat je doet? Wil je dat wel echt? Tijdens het coachen ervaar ik dat mensen ontspannen, de omgeving opmerken, zich openen en verwonderen. De natuur werkt op haar eigen intelligente wijze mee, er gebeurt altijd wel iets onderweg. En het grappige is, dat brengt je net dat inzicht wat je denken nog niet bedacht had.

Laat een reactie achter

* Uw reactie wordt geplaatst na goedkeuring