You just bloody never know

Hier vind je verwijzingen naar artikelen, blogs of video's die gaan over/of te maken hebben met mindfulness, coaching, natuur en idealen. De comments erbij zijn geïnspireerd, ervaren, geïnterpreteerd of verhalend.

right or wrong?

Just bloody never know

24 februari 2016

Vanuit het beoefenen van mindfulness leer ik onder andere te kijken als een toeschouwer. Een waarnemer van mijzelf en anderen in de situaties die ik tegenkom, en te ontdekken wat er in mijn hart en hoofd leeft. Dit wordt ook wel zelfonderzoek genoemd. Een yogaleraar zei eens tegen me als je jezelf leert kennen, leer je de ander ook kennen. In de spiegel kijken dus.

Ruimte creëren

Als natuurcoach is het van belang dat ik de coachee de ruimte geef te zijn wie hij of zij is, wat het verhaal ook is en ongeacht wat ik er van vind. Wat weet ik immers van iemand zijn of haar levensboek? Ik kan wel afgaan op m’n intuïtie. Dat vereist dat ik mij bewust ben van mijn eigen ‘vinden’ zodat ik mijn eigen oordeel herken en deze niet op jou plak. Dit is niet altijd gemakkelijk. Hoe vaak proberen we een ander te veranderen, vanuit een beweging in onszelf? Hoeveel zegt dat dan echt over de ander?

You just bloody never know

Leuke video over interpreteren, een voorbeeld over het invullen van situaties en gedrag. Het kan alle kanten op, afhankelijk van het spectrum van de waarnemer(s). You just bloody never know!

Confrontatie met je eigen oordeel

Een treffende video, kijk zelf en oordeel. Ik weet zeker dat de confrontatie die deze vrouw krijgt,
voor haar van waarde is:

Eigen wijsheid, draagkracht en vertrouwen

Met mindfulness ga je kijken wat er leeft in en om je. Waarnemen, kijken, voelen, ademen. That’s it! Tijdens het mindful natuurcoachen ga ik er vanuit dat iemand het vermogen heeft/of wilt ontwikkelen, op zichzelf te reflecteren. Dat is werken vanuit het vertrouwen dat de persoon in kwestie eigen wijsheid bezit en kan aanspreken.

Laat een reactie achter

* Uw reactie wordt geplaatst na goedkeuring